© © 2024 S-B-E Ltd

Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Başkanı Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisine bir nezaket ziyaretinde bulundu

Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Başkanı Ali Aydoğdu ve Asbaşkan Nedim Koçaslan Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü ´ye makamında bir nezaket ziyaretinde bulunarak çalışmaları hakkında bilgi sundular.

Başkan Ali Aydoğdu bu ziyarette hem bugüne kadar BTSKF çatısı altında yapılan sportif ve kültürel çalışmalar hakkında bilgi sundu hem de önümüzdeki dönem planlanan projeleri anlatarak destek talebinde bulundu ve günün anısına Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü ´ye Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonunun yer aldiği tabloyu takdim ettiler.

 

Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonunu Asbaşkanı Nedim Koçaslan 1980’li yıllarda Belçika’da Türk Toplumu’nun yoğun olarak yaşadığı bölgelerde aktif Türk Spor Kulüplerinin bir araya gelerek kurduğu Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonunun bugüne kadar birçok başarılı faaliyetlere imza attığını belirterek amaçlarının faklı bölgelerde yaşayan Türk gençlerini hem biraraya getirerek tanışmalarını sağlamak, hemde onların kötü alışkanlıklardan uzak kalmasına ve sağlıklı bir birey olarak gelişmelerine katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.

 

Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Başkanı Ali Aydoğdu ayrıca bugüne kadar gençlere yönelik spor ve kültürel faaliyetler konusunda yapılan çalışmalarda devletimizin hem maddi ve hem de manevi açıdan geçmişte kendilerine yardımcı olduğunu ve bu durumun sürdürülmesinin gelecek adına önemli olduğunu düşündüklerini ve geçmişteki çaba ve katkının sürdürülmesini beklediklerini belirtti.

 

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü ise Belçika’da faal derneklerin çalışmalarını yakından izlemeye çalıştıklarını ancak özellikle bu yıl için çok yoğun bir faaliyet takvimi olduğunu gözlemlediklerini, ancak hepsine bizzat katılmanın mümkün olamadığını ifade etti.

 

Büyükelçi Gümrükçü gençlere ve çocuklara yönelik faaliyetleri çok anlamlı ve önemli olduğunu düşündüğü ve bu yönde çaba gösteren tüm gönüllü bireyleri takdirle karşıladığını ifade ederek bu yıl Limburg bölgesinde yapılacak olan programa görevi gereği başka önemli bir program olmadığı takdirde katılabileceğini belirtti. Büyükelçi ayrıca bu faaliyetleri düzenlemede manevi açıdan olduğu kadar maddi açıdan da desteklenmesi gerektiğini belirtti. Büyükelçi Gümrükçü özellikle yerel otoritelerin, işadamlarının ve Türk toplumunun bünyesinden çıkmış diğer Sivil Toplum Kurumları’nın hem işbirliği ve hem de destek bağlamında gençlere yönelik yapılan faaliyetlerin destekçisi olmaları gerektiğini belirtti.

 

Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Başkanı Ali Aydoğdu ve Asbaşkan Nedim Koçaslan Büyükelçi Gümrükçü’yı geleneksel olarak her yıl bir başka bölgede organize edilen ve bu yıl Limburg bölgesinde yapılacak olan Belçika Atatürk Kupası etkinliklerine davet ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER