© © 2024 S-B-E Ltd

Belçika 'da 1 Eylül'den itibaren ne değişecek? Ya da değişmeyecek?

Brüksel dışında birçok önlem kaldırıldı.

Belçika 'da 1 Eylül'den itibaren ne değişecek? Ya da değişmeyecek?

Brüksel dışında birçok önlem kaldırıldı.

Başbakan Alexander De Croo, istişare komitesinin ardından Cuma günü yaptığı açıklamada, sağlık önlemlerini gevşetmeye yönelik yaz planının dördüncü aşamasının 1 Eylül'den itibaren başlatılacağını duyurdu.

Ancak bu yeni adım, düşük aşılama oranı nedeniyle, özellikle otel ve catering sektöründe önlemlerin büyük bir bölümünün sürdürüleceği Brüksel'e tam olarak fayda sağlamayacak.

Bu, ülke için, insanları evde veya turistik konaklama yerlerinde kabul etme kısıtlamalarının kaldırıldığı anlamına gelir. "Horeca" işletmelerinin çalışma saatleri, masadaki kişi sayısı, teraslar, gürültü seviyesi ve barda veya ayakta kalan yerlerde hizmet verme kısıtlamaları da önümüzdeki aydan itibaren kaldırılacak.

Ancak seyahatlerde maske takma zorunluluğu devam ediyor.

Gece kulüpleri, havalandırma protokolleri temelinde kapılarını yeniden açmadan önce 1 Ekim'e kadar beklemek zorunda kalacak.

Federasyon kuruluşları, yöntemlerde daha katı olmaya karar verebilecektir.

Bir kulüp veya dernek tarafından düzenlenen etkinlikler ile büfeler için kısıtlamalar da kaldırılmıştır.

Düğün gibi özel partilerde tekrar dans

etmek mümkün olacak.

Resmi nikah, cenaze vb. durumlarda ibadet uygulamasına getirilen kısıtlamalar. zorunlu olan maskenin takılması dışında kaldırıldı.

Yerel makamlar aksi yönde karar vermedikçe, kapalı alanda 200'den az ve açık alanda 400'den az seyirci bulunan etkinliklere ilişkin kısıtlamalar da kaldırıldı.

Covid Safe Bileti, 200'den fazla iç mekan seyircisi ve 400'den fazla dış mekan seyircisi olan etkinlikler için kullanılabilir, bu da maske ve sosyal mesafe yükümlülüklerinden feragat etmeyi mümkün kılacaktır.

1 Ekim'den itibaren, 500 kapalı ve 750 açık hava seyircisi olan etkinlikler için kısıtlamalar kaldırılacak.

1 Eylül'den itibaren, şirketlerin, kamu yetkililerinin veya derneklerin halka açık olduğu alanlarda ve ayrıca etkinlikler ve kutlamalar için kültürel, şenlikli, spor, eğlence ve etkinlik sektöründe maske takmak artık zorunlu olmayacak.

200'den az özel toplantı belediye aksi karar vermedikçe içeride ve dışarıda 400 kişi olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER