© © 2024 S-B-E Ltd

Belçika / N-VA, ırkçı bir proje sundu.

Belçika"da N-VA partisi "dini nedenlerle" sünnetler için yapılan geri ödemeleri kaldırmak istiyor

Bruxelles Korner

Kadir Duran

Belçika"da N-VA partisi "dini nedenlerle" sünnetler için yapılan geri ödemeleri kaldırmak istiyor

N-VA, ırkçı bir proje sundu.

Valerie Van Peel (N-VA) "Doktor hala sünnet yapabilir, ancak dini için yapılan sünnet ücretlerin tüm masrafını şimdi hasta karşılayacak."dedi.

 

Sünnet talepleri özellikle Brüksel'de yükseldi, özellikle bazı Brüksel kliniklerin'de talepler artıyor.

Yeni doğan erkek çocukların sünneti, penisin başını kaplayan deri bölgesinin (sünnet derisi) kesilmesini içeren isteğe bağlı bir cerrahi işlemdir.

Ve genellikle doğumdan sonraki birkaç gün içinde yapılır. Ama durum her zaman böyle değildir. "İki seçenek var, doğumda lokal anestezi ile ya da bir yaşından itibaren genel anestezi ile.

Her yaşta yapılabilir ama lokal anestezinin avantajı öyle olmasıdır.

Genel olarak, operasyon "kişisel rahatlık" olarak bilinen kültürel veya dini nedenlerle yapılır, ancak bu daha nadir olmakla birlikte tıbbi nedenlerle de yapılabilir.

Dr Mergan: "Her şeyden önce doğum oranı ve Brüksel'e göçle bağlantılı"

Ben yılda 300 yapıyorum ve bazı cerrahlar yapıyor. Hatta daha fazla. doğum oranı ve başkente göç, "

"Büyük bir hasta tabanımız var, pratikte haftada 5 ile 10 arası yapıyoruz. Son yıllarda talep çok arttı, on yıl önce durum böyle değildi. "

Maliyet tarafında, müdahalenin tamamı sağlık sigortası tarafından hastaya geri ödenir.

"Kendi başına, operasyon toplamda yaklaşık 1.000 Euro'ya mal oluyor ve yüzde 10'u hastaya (ya da 108.99 Euro) gidiyor, tamamen hastanın sorumluluğunda .

Inami'nin verdiği son rakamlara göre, yılda 25.946 sünnet geri ödendi. Ve bu prosedürlerin çoğu 5 yaşın altındaki erkek çocuklara uygulandı (vakaların %58'i). Böylece, toplamda sağlık bakımının maliyeti yaklaşık 3 milyon avroyu buluyor.

Bu durumla karşı karşıya kalan N-VA, tıbbi olarak gerekli olmayan sünnetlerin sağlık sigortası tarafından geri ödenmesini bir yasa tasarısı ile ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. MEP Valerie Van Peel (N-VA) girişimde, "Doktor hala sünnet yapabilir, ancak ücretlerin tüm masrafını şimdi hasta karşılayacak. Sağlık sigortası dini tercihleri ​​geri ödememelidir," dedi. metinden.

Parti, konumunu haklı çıkarmak için, Hollanda, Almanya, Birleşik Krallık ve Fransa gibi çevremizdeki birçok ülkede bu müdahalenin geri ödenmediğini vurguluyor. "Tıbbi olmayan nedenlerle yapılan sünnetlerin sağlık sigortası tarafından geri ödenmesini kaldırmayı teklif ediyoruz.

Ayrıca Biyoetik Danışma Kurulu'nun raporuna göre 25.698 sünnet gerçekleştirildi. 2014 yılında Belçika'da sağlık sigortası için toplam 2,6 milyon avroya yakın maliyetle bu ameliyatların yaklaşık %57'si 0-4 yaş arası çocuklara yapıldı.Tıbbi olmayan nedenlerle yapılan sünnet sayısı bilinmiyor” dedi.

Doktor sertifikası, İnami'nin Tıbbi Değerlendirme ve Kontrol Servisi (SECM) tarafından kontrol edilecektir.

Kadir Duran Ka

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER