© © 2024 S-B-E Ltd

Araba kullanırkenTelefon kullanmak mı ?

Araba kullanırkenTelefon kullanmak mı ? Akıllı kameraların yardımıyla tespit edilecek

Bruxelles Korner

Kadir Duran

 

Araba kullanırkenTelefon kullanmak mı ? Akıllı kameraların yardımıyla tespit edilecek

 

Yeni akıllı kameralarla takip etmek için bir anlaşmaya varıldı.

 

L'Avenir ve Mediahuis gazetelerinin Cumartesi günü bildirdiğine göre, sürüş sırasında cep telefonu kullanımı yakında akıllı kameralar kullanılarak takip edilecek.

Federal hükümet (MR-PS-Ecolo-Open VLD-Vooruit-Groen-CD & V) içinde "araba kullanırken cep telefonu kullanımındaki endişe verici,  artışı durdurmak için bu araçların kullanımı konusunda bir anlaşmaya varıldı.

Belçika Vivaldi hükümetine göre bu, trafik kazalarının sayısındaki artışıı,ayrıca kullanıcı çeşitliliğindeki artışı  (bisikletçiler, scooter tutkunları vb.)bu kararı aldırdı, İçişleri Bakanı Annelies Verlinden (CD&V), araba kullanırken akıllı telefonların, tabletlerin ve diğer bağlı cihazların kullanımına karşı koymak için geleneksel önlemlerin artık yeterli olmadığını belirtti. Bu nedenle hükümet şimdi yollarda kurulmuş olan ANPR kameralarına yönelecek.

Ulaşım Bakanı Georges Gilkinet (Ecolo) "Teknoloji mevcut, test edildi ve onaylandı" dedi. Kameralar ön camdan ve başka bir plakadan (araba, kamyonet, kamyon…) bir fotoğraf çekecektir. Yapay zeka tabanlı sistem, sürücünün telefon tuttuğundan şüphelenirse görüntüleri polise gönderecek. Bir memur daha sonra bunun bir ihlal olup olmadığına karar verecektir.

Bakan Gilkinet , "İlk pilot projeler gelecek yılın başlarında başlamalı" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER