© © 2024 S-B-E Ltd

60’INCI YIL, BRÜKSEL’DE DÜZENLENEN GECEYLE KUTLANDI

60’INCI YIL, BRÜKSEL’DE DÜZENLENEN GECEYLE KUTLANDI

BRUXELLES KORNER

Kadir Duran

 

60’INCI YIL, BRÜKSEL’DE DÜZENLENEN GECEYLE KUTLANDI

 

Türk Toplumunun Belçika'ya Göçünün 60'ıncı Yılı, Brüksel’de düzenlenen geceyle kutlandı.

SkyLive Radyo Yöneticisi Uğur Çalışkan ve ekibi, Belçika'ya Türk İşçilerin Göçünün 60. Yılı nedeniyle dün Brüksel'de Evere Belediyesi Salonu’nda bir gösteri düzenledi.

Evere Belediyesi Kültür Birimi’nin katkı sunduğu geceye Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Türk kökenli siyasetçiler Döne Sönmez, İbrahim Dönmez, Hasan Koyuncu, Sait Köse, Belma Tek, Nawal Ben Hamou ve Sadık Köksal’ın yanı sıra, Brüksel Sosyalist Parti Başkanı Ahmed Laaouej, Belçikalı bakanlar, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve belediye meclis üyeleri katıldı. 

Göçte anne ve babaların rolü

Brüksel Sosyalist Parti Başkanı Ahmed Laaouej gecede yaptığı konuşmada kendisinin bir maden ocağı çalışanının oğlu olduğunu belirterek Belçika’ya göçte, anne ve babaların oynadığı role ve değere değindi.

Ödül verildi

Gecede babalar adına Maden Ocağı Emekli İşçisi İsmail Erdoğdu ile Yazar ve Şair Kâmil Sayın’a anneler adına ise eşi Döne Kubat’a ödül verildi.

Metin Gümüştekin ve Orkestrası’ndan şarkılar

Metin Gümüştekin ve Orkestrası seslendirdiği şarkılarla gecenin yıldızı oldu. Ayrıca halk oyunları da katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

 

ALBUM 

 

 



Kaynak Linki = https://www.bruxelleskorner.com/haber/60inci-yil-brukselde-duzenlenen-geceyle-kutlandi-8706

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER