© © 2024 S-B-E Ltd

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü BELÇIKA’NIN ANVERS ŞEHRINDE VE BRÜKSEL'DE KUTLANDI

BRUXELLES KORNER

BELÇIKA’NIN ANVERS ŞEHRINDE VE BRÜKSEL'DE KUTLANDI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla, Belçika’nın Anvers şehrinde anma töreni düzenlendi. Vatandaşların ilgi gösterdiği kutlamada Şehitler anıldı Şehitler anısına gökyüzüne kırmızı beyaz balonlar bırakıldı

 

 ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla, Belçika’nın Anvers şehrinde anma töreni düzenlendi. Vatandaşların ilgi gösterdiği kutlamada Şehitler anıldı Şehitler anısına gökyüzüne kırmızı beyaz balonlar bırakıldı

Türkiye Cumhuriyeti Anvers Başkonsolosluğunda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne Konsolosluk görevlileri,  STK  temsilcileri ve basın üyeleri katıldılar.

Anvers’de düzenlenen etkinlikte önce 15 Temmuz 2016 gecesinde yaşananların anlatıldığı video gösteriminde bulunuldu. 15 Temmuz şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından hep birlikte İstiklal Marşı söylendi.

BAŞKONSOLOS KESMEN; ‘’FETÖ İLE MÜCADELE SADECE DEVLETİMİZİN DEĞİL, VATANDAŞLAR OLARAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR’’

Türkiye Cumhuriyeti Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen’in günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişiminin hüsrana uğratılmasının 6.ıncı yıl dönümünde, bu kalkışmayı engellemek için canlarını feda eden 251 şehidi anmak üzere toplandıklarını ifade etti. Başkonsolos Kesmen FETÖ terör örgütünün devletin ele geçirmek amacıyla birçok alanda sinsi faaliyetler sürdürdüğünü, gizli faaliyetleri ifşa olduktan sonra milletin silahını millete doğrulttuklarını anlattı.

Başkonolos Kesmen; ‘’FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz günü anayasal düzenimize karşı başlattığı bu darbe girişimi, Türk milletinin gücü, cesareti ve demokrasiye olan bağlılığı karşısında akim kalmıştır. Milletimiz o gün bir demokrasi destanı yazmıştır. Dünyanın her yerinde yaşayan bütün kardeşlerimiz gibi, Belçika’da yaşayan Sizlerin de bu terör örgütüne karşı tepkilerini ve seslerini yükseltmeleri demokrasiye ve millet iradesine olan bağlılığın en güzel örneklerinden olmuştur.

FETÖ terör örgütü, yalnız Türkiye için değil, diğer ülkeler için de büyük bir tehdittir. FETÖ, ülkemizle ilgili kirli planlarını gerçekleştirememiş olsa da, Avrupa’da ve diğer pek çok ülkede sözde sivil toplum kuruluşları, şirketler, medya organları, okullar ve öğrenci yurtları vasıtasıyla varlığını hala sürdürebilmektedir. Ne yazık ki, bu gibi paravan kuruluşlara ev sahipliği yapan ülkelerin önemli bir kısmının, Türkiye’nin yaşadığı acı tecrübelerden gerekli sonuçları çıkarmadıklarını; FETÖ’nün önümüzdeki dönemde kendileri için de yaratabileceği tehlikeleri görmezden geldiklerini ve FETÖ’ye karşı mücadelemize yeterince destek vermediklerini üzüntüyle müşahede etmekteyiz. Bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını,  tüm vefat eden ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz’’dedi.

Muavin Konsolos Mete Gönül’ün program yönetimi ve sunumunu yaptığı etkinlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde bir daha Zehra Denizli ve Yasemin Ünlü tarafından tüm şehitlerimizi isimleri okunarak yad edildi.

Programda ayrıca Belçika Diyanet Vakfı’na bağlı olan Anvers Mehmet Akif Camii İmamı Nizamettin Dural tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve şehitlerimiz için dua edildi.

Programın son bölümünde ise başkonsolosluk bahçesinde şehitlerimizin anısında al bayrağımızın renklerini sembolize eden kırmızı-beyaz balonlar konuklar tarafından hep birlikte havaya bırakıldı.

Davetlilere ikram ile program son buldu.

http://www.belcikaaydinhaber.com/?act=show&code=detail&id=23089

 

‘15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ’ BRÜKSEL'DE KUTLANDI:

 

Amerika destekli FETÖ’nün 15 Temmuz 2016 tarihindeki gerçekleştirdiği menfur terörist darbe girişiminin altıncı yıldönümü vesilesiyle Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy’un ev sahipliğinde T.C. Brüksel Büyükelçiliği tarafından Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni tertiplendi.

 

Amerika destekli FETÖ’nün 15 Temmuz 2016 tarihindeki gerçekleştirdiği menfur terörist darbe girişiminin altıncı yıldönümü vesilesiyle Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy’un ev sahipliğinde T.C. Brüksel Büyükelçiliği tarafından Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni tertiplendi.

TOBB Brüksel Temsilciliği salonunda düzenlenen törene Belçika’daki diğer Türk diplomatik ve konsolosluk misyon şefleri ve askeri erkanın yanısıra, KKTC, Azerbaycan gibi dost ülke Büyükelçilikleriyle, Türk sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ve basın mensupları katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı’nın okunmasının ardından edilen dualarla program start aldı.

"STK'LARIN FETÖ TEHDİDİ KONUSUNDA BELÇİKA MAKAMLARINI BİLGİLENDİRMELERİ ÖNEMLİDİR"

Törende, Büyükelçi Dr. UIusoy, 15 Temmuz terörist darbe girişiminin Avrupa yakın tarihindeki en kanlı darbe saldırısı olduğunu vurgulayarak, "Türk demokrasisine kahramanca sahip çıkarken yaşamlarını yitiren aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gazilerimize minnet duygularımızı sunuyoruz” dedi.

Türkiye’nin FETÖ ile diğer terör örgütleriyle olduğu gibi, demokratik meşruiyet temelinde mücadele ettiğini ve bu mücadelenin süreceğini vurgulayan Büyükelçi Ulusoy, FETÖ’nün sadece Türkiye değil, faaliyet gösterdiği bütün ülkeler için tehdit arz ettiğini belirterek, sivil toplum kuruluşlarımızın da FETÖ tehdidi konusunda Belçika makamlarını bilgilendirmelerinde önemli rol oynayabileceklerinin altını çizdi.

NATO Madrid zirvesinde İsveç ve Finlandiya ile Türkiye arasında imzalanan mutabakat muhtırasına atıf yapan Büyükelçi Ulusoy, bu metinde, diğer hususların yanında, bu iki ülkenin FETÖ'ye destek sağlamadıklarını yazılı kayıt altına sokmalarının ve iade taleplerine yönelik işbirliği taahhütlerinin önemli bir gelişme olduğunu söyledi ve bu belgenin NATO Zirve Bildirisinde memnuniyetle not edilmesinin bu konunun artık NATO ittifakının konuları arasına sokulmasını sağladığını aktardı. Bu bağlamda, artık Müttefiklerin de benzer işbirliğini göstermesinin önem taşıyacağının altını çizdi.  

15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bütün şehitler için dua edilen ve helva dağıtılan törende ayrıca, Büyükelçiliğin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında tertiplediği resim yarışmasında dereceye giren resimlerden ve Anadolu Ajansı'nın 15 Temmuz temalı fotoğraflarından oluşan sergi gezildi.

http://www.belcikaaydinhaber.com/?act=show&code=detail&id=23091&fbclid=IwAR02DTXKK0rhlJi7Pwnl5fOlacfT_2OXuTmJf9iYJb2Tyr8dVODEOkCu1II

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER